Intressanta produkter och tjänster
Om du köper en muurikka, så kan du laga mat på öppen eld eller med gasol. Det gör att du kan få till mat även om du saknar ström. Men, du kan ha behov av ström till annat kanske, då ska du satsa på att även köpa en inverter, läs mer om sådana på www.inverterbutiken.se. Muurikka är ett varumärke som gör olika produkter för utomhusmatlagning, bland annat stekhällar. Namnet har dock i princip blivit synonymt med ordet stekhäll, och används för alla typer av stekhällar för utomhusbruk över gasol eller öppen eld, oavsett vilket varumärke de kommer från.
Det mesta som du vanligtvis lagar i en stekpanna på spisen går att tillaga på stekhäll eller muurikka istället!
Ingredienser
1 kg kycklinglårfilé eller bröstfilé av kyckling
Marinad:
1 finhackad liten gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
3 dl matyoghurt
0.5 dl pressad citron
1 citron, rivet skal
1 msk malen koriander
0.5 msk gurkmeja
0.5 msk malen ingefära
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
0.5 tsk svartpeppar
2 tsk salt
Gör så här
Blanda marinaden, lägg i kycklingen och marinera minst två timmar eller över natten i kylskåp.
Stek kycklingen runt om på muurikka eller grill tills den är genomstekt, 10-12 minuter.
Ingredienser
25 g jäst
5 dl ljummet vatten (37°)
2 msk olivolja
0.5 msk honung
1 liter vetemjöl eller dinkelsikt
2 tsk salt
2 dl mjöl till utbakning
2 msk olja
Gör så här
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg. Jäs under bakduk minst en timme. Dela degen och platta ut dem med mjöliga händer på till exempel en skärbräda.
Hetta upp olja i murikka eller i stekpanna. Grädda cirka 3 minuter på var sida. Vänd brödet när det börjat bubbla och fått fin färg.
Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.